Why do I do this ?

Every new discovery represents a starting point for me. They give me new perspectives and I feel different about my surroundings and the people I meet. The present and all its mysteries is the most important time for me; the only time I can actually feel, change and capture.

Sunday, December 18, 2011

Amritstar - Agra

Greu cu trezitul dimineata, dar nu noi facem programul cailor ferate indiene... Din pacate, ziua se va consuma pe drum, dar e si odihna buna la ceva.
Am inceput sa aflam pe pielea noastra ce inseamna distantele lungi din India. Ca timp se parcurg aproximativ la fel de rapid ca la noi (vreo 500 km in 9 ore daca n-ai intarziere - 12 ore cu intarziere cu tot...), dar la confortul fizic si olfactiv ii batem zic eu. La pret nu prea... cam 40 ron patu'/pers. Oamenii sunt foarte prietenosi in tren, n-avem de ce ne plange, dar parca devine obositor sa explicam tuturor unde-i Romania (ca nu se invecineaza cu Rusia samd).
Oricum, timpul trece, iar ceata nu ne paraseste aproape niciodata. In afara de Amritstar, unde mai vedeai la cativa km pe camp, in rest parca orizontul se opreste la 3-4 km maxim.

La Agra incep sa mai apara si strainii... Luam un tuc-tuc din gara pana aproape de Taj Mahal si ne gasim o cazare destul de aproape, pe locul fostelor case ale muncitorilor de la palat. Nu stiu cate dintre ele mai sunt inca in picioare, dar oricum arata neingrijite majoritatea. Nici nu prea ai ce sa te plangi cand dormi cu 16-20 RON pe noapte. Se poate si mai ieftin, dar depinde de cat chef de plimbare/negociere ai. Mancarea e putin mai scumpa decat in Delhi (ca de altfel cum a fost si in Amritstar), dar asa e cu atractiile astea turistice.
La cina de pe o terasa care dadea spre Taj Mahal nu ne-am putut bucura si de privelistea minunatului edificiu pe timpul noptii din cauza cetii (tot din acelasi motiv un cuplu care a plecat la gara mai devreme s-a intors dezamgit din cauza anularii trenului la care aveau rezervare - i-am cunoscut in receptie cand s-au decazat). Au zis ca vad maine ce fac.. noroc ca nu aveau si un avion de prins.
Urmeaza Taj-ul... sa vedem daca-i ca-n filme.
 

No comments:

Post a Comment