Why do I do this ?

Every new discovery represents a starting point for me. They give me new perspectives and I feel different about my surroundings and the people I meet. The present and all its mysteries is the most important time for me; the only time I can actually feel, change and capture.

Monday, December 19, 2011

Fi-le-ar ceata de ras...

E deranjant sa te astepti la niste imagini pitoresti si sa dai cu nasu' la fata locului de mama cetilor asiatice (datorata poluarii, nu umezelii din aer)... Nu stiu cum se face, dar smogul indian e cel mai persistent prieten al calatorului pe acest taram asiatic. Nu te lasa in pace, iti da impresia de frig, te bronzeaza pe ascuns, iti da dureri de cap si te pune sa te joci la nesfarsit cu setarile aparatului.
Am fost azi la Taj Mahal, marele si celebrul palat de ingropaciune, unde cred ca atmosfera a contat la capitolul neimpresionarii mele. Da, e frumos, s-a lucrat mult la el, e ceva deosebit, dar daca ai "norocul" sa prinzi o atmosfera ca-n filmele alea vesele ale lui Tim Burton e pacat de toata grozavia indienilor. Am vazut, am pozat, asta a fost...
Foarte multa lume, iar diferenta de pret a biletului (de 75 de ori mai scump decat pentru localnici) te face sa intelegi mai bine importanta turismului extern pentru India.
Gradinile sunt ingrijite, paza armata peste tot, pasari de prada si decorative cat cuprinde, dar aerul nu poate fi controlat. Si trenurile se anuleaza pe capete din cauza aceluiasi smog, dar speram ca al nostru (de maine seara) nu va avea aceeasi soarta.
Mancarea, din nou, e fix asa cum nu te astepti. Spui "no spicy" si parca ei inteleg "hot-spicy"... Noroc ca deserturile lor nu au niciun gust si neutralizeaza oarecum picanteria initiala. Desi, cum spunea Roxana, poate ca nu mai simti niciun gust pana la desert, asa ca totul e posibil.
Cel mai simplu comanzi orez fiert si oua, astea sigur nu le trec prin ardei iute si alte mirodenii.
In fine, ideea e sa te adaptezi. Daca nu reusesti sa faci asta rapid, India te va alunga fara nicio remuscare.



No comments:

Post a Comment